lördag, maj 20, 2006

Krönikor i Metro

Bögboll Publicerad 06-03-18

Jag växte upp i en heterosexuell ort med namnet Frufällan. Där fanns både ICA och post, och vid fotbollsplanen låg en fabrik som hette Eiser Strump. Frufällans IF tränade på grusplanen som konstigt nog aldrig kallades Strumprullarvallen.
      I Frufällan hade alla män kvinnor. Till varje pappa fanns en mamma. För oss killar fanns det tidningar i skogen med helt andra kvinnor. De kunde aldrig vara mammor!
      På väg hem från fotbollsplanen gick vi ibland förbi Jannes hus. Janne var bög. Det visste alla. Storebrorsans kompisar förklarade:
      – Han känner en frisör. Varje helg sitter han på akuten med tjugo stygn i röven.
      Janne-bög hade träskor och var aldrig med och spelade.

Innan jag flyttade till den kungliga huvudstadshålan var mitt liv i stort sett helt böglöst. I min skola fanns inga homosexuella. I biologin pratade Baffen aldrig om den "problematiken". Den var aldrig aktuell.
      Ordet bög var nåt som stod skrivet i toaletter och gångtunnlar. Janne var förstås ett undantag men han övergav Frufällan fortare än posten, och därmed var "problemet" ur världen.
      Idag inser jag att jag blundade. Jag valde att ignorera att det fanns män som inte tände på nakna kvinnor som jag. Och jag levde i en miljö där det var möjligt att göra det.

För några år sen gjordes en enkät bland svenska idrottsförbund som visade att de flesta inte diskuterade homosexualitet. En vanlig förklaring var att "problematiken aldrig varit aktuell". Dagens enkät bland allsvenska herrar visar att "problematiken" fortfarande inte är aktuell.
      Översatt till svenska betyder det:
      "Det finns inga bögar här."
      Människor som inte finns. Det är en grymmaste formen av diskriminering. Den som inte finns har inga rättigheter. Han är inte aktuell.
      Egentligen hade jag velat skriva en ironisk och rolig text om fotbollens homofobi. Jag kunde citerat Mats Hård, mitt eget alter ego, och skrivit: "Alla svenska fotbollspelare vill komma ut i Europa. Att komma ut i Sverige är tabu."
      Jag kunde gjort narr av Bryan Robson och Liston Söderberg. I kväll hade vi tittat på schlagerbögarna och sedan sovit gott och glömt "problematiken".
      Men sen tänkte jag på alla ungar som sitter på T-banan med knickers och fotbollsstrumpor idag. Barn som älskar fotboll men som känner att de inte passar in i laget för att de har blivit kära i en lagkamrat. Då fick jag dålig smak i munnen.

Fotboll är en plats där döda värderingar tillåts ligga och ruttna. Fotbollen, och jag menar både omklädningsrum och läktare, är så långt efter resten av samhället att jag 2006 känner mig tvingad att skriva följande självklarhet i Sveriges största morgontidning:
      Fakta: Bögar finns. Bögar spelar boll.
      Att de inte syns är resultatet av en kultur som systematiskt ignorerar dem och hindrar dem att erkänna sin sexualitet.
      Fakta: År 1993 spelade engelska toppspelaren Justin Fashanu i Allsvenskan med Trelleborg. Han flyttade till Hearts men när han kom ut som homosexuell fick han sparken från den skotska klubben. Han förföljdes av både familj och media och fyra år senare tog han sitt liv. Varken förr eller senare har någon elitspelare i England eller Sverige kommit ut.
      Men Justin Fashanu är inte den ende. Han kan inte avfärdas som ett undantag.

När jag idag söker efter Janne hittar jag honom inte. Brorsan vet inte heller vart han tog vägen. Jag undrar om han hade velat kasta träskorna och ta plats i backlinjen. Jag minns inte att någon frågade.


Var ska du se matchen? Publicerad 06-06-03

Frågan träffade mig rakt i magen. Mitt svar var svävande. Så tomt på innehåll att det hade platsat på landslagets presskonferenser. Efteråt fortsatte frågan att gnaga: Var ska du se matchen?
      Det var i onsdags. På lunchen hade Patrik och jag köpt samlarbilder och album. Han fick Kim, jag fick Henke, båda fick Svensson. Patrik och jag såg premiären 2002 mot England i min lägenhet. När spelarna tågade in åt vi frukost med saltgurka och böckling. Jag glömmer det aldrig, Mjällbys blick under nationalsången, chocken över att Svensson var petad.
       Nu sa Patrik att den och den skulle se matchen ihop. En radiostation skulle visst ha fest med storbild och käk. Det kanske vore nåt? Jag tänkte mig en pub full av hårdrockare, mumlade nåt om att ta en match i taget och sa att vi skulle höras.
      Den förste som frågade var Martin. Det var i januari. Han skulle resa utomlands och ville vara förberedd. Martin och jag har en historia. Vi låg i en hög på golvet redan när Andreas Andersson nätade i Istanbul. "Vi ska till Japan!" skrek vi. Det slutade med att vi såg ett stolpskott i en lägenhet på Söder där jag sedan aldrig satt min fot.
            "Var-ska-du-se-matchen-ångesten?" startade när jag insåg att jag var torsk på biljetter och har legat och pyrt hela våren. Nu har den exploderat. Folk verkar ha så bra VM-planer. Några har bokat det bästa bordet på det fräschaste stället med den största TVn. Några har det skönaste gänget, stora ölflak och nykomponerade spellistor med fotbollslåtar i sina datorer. En gör om hela lägenheten till VM-studio. Allt måste bli rätt. Alla vill ha en härlig VM-sommar.
      Var svensk minns var han eller hon såg straffarna 94 och ingen vill riskera att missa en sån upplevelse. Om Sverige går till semifinal vill jag inte minnas hur jag satt ensam framför TVn, skickade SMS och skrev JAAAAAA!!!! på nåt loser–forum. Men jag vågar inte säga ja till inbjudningar. Tänk om det dyker upp ett bättre alternativ? Jag är livrädd för att hamna bland folk som säger "det är ju bara ett spel."
      Kanske ska jag ordna nåt? Tänk om ingen vill komma för att min TV är för liten? Det är samma ångest som vid nyår men VM är värre. Hur länge kan jag vänta med att svara? Tänk om jag inte kommer in på puben utan måste kisa genom ett skyltfönster. Eller stå på 4:an buss och lyssna på radio, på väg till en annan krog där jag bara kanske får plats.
      Igår försökte jag intala mig själv att det är fotbollen som skapar upplevelsen och inte lokalen. Om vi vinner blir alla platser paradis. Vi utanför expertbutiken dansar i regnet. Främlingar omfamnar varandra på bussen. Sossar och borgare, svennar och blattar, alla blir vänner när Svensson sparkar stolpe in.       Det höll en timme. Sen ringde Anders.
       En morgon för fyra år sen gick han och jag över Västerbron med var sitt sexpack och mumlade: "Vi vann dödens grupp. Vi vann dödens grupp." men Anders har just fått en dotter och varit lite offside ett tag. Nu ställde han samma fråga och pratade om en bordsbokning nånstans.
      Jag fick ont i magen. Är det bra? Finns det plats? Ska du dit? Han svarade svävande. Vi ska höras.



Experterna tråkar ut mig Publicerad 06-05-20

Kommer du ihåg hur det var förr? När du kunde sätta dig framför TVn, säga till nybörjarna att vi håller på de gula och ska göra mål till höger, ha kul tills ni förlorade och sen skylla allt på Ingesson. Den tiden är förbi. Idag ska alla vara experter. Fotboll har blivit fint.

       I veckan var det fotboll på TV. I Superettan tog GIF Sundsvall emot Trelleborg. Föräldramöte gjorde att jag missade delar av första halvlek. Kanske var det lika bra eftersom Giffarna åkte på stryk men jag skrek åt det lilla jag fick se.
      Senare på kvällen var det Arsenal mot Barcelona. "Århundradets match". Jag skrek inte en enda gång. När jag tittade på min pulsklocka visade den knappt över vilopuls. (Bara då kommentatorn under sitt 90 minuters konstanta babblande tjatade om nån "regissörspinne" blev jag upprörd.) Några gånger sa jag "oj" när Henry eller nån annan fick iväg ett av sina stenhårda skott eller slog en passning som skulle platsat i VM i biljard. Annars var matchen trevlig. Som en middag. Gott vin, trevlig konversation, ingen berusning.
      På middagar finns också experterna. De som ska förklara ihjäl allt. Du vet, de som inte bara kan äta en chokladbit utan att prata om hur många procent av vilken böna som vuxit på vilken del av Madagaskar. Eller Whiskey. Milda makter. Var 35-åring i landet ska föreläsa om vilka kor som måste pissa i vilken torvmosse för att det ska bli rätt arom på rökigheten. Öl är också sönderkramat. Snart säljs Pripps blå för dubbla priset med ett litet texthäfte som beskriver ölets unika karaktär och historia. Förr var det bärs, vin, sprit och godis. Nu är det finkultur och vetenskap och jag mår illa redan innan jag fått det i kroppen.
      När en billig stadsdel blir dyr och övremedelklass kallas det gentrifiering. Som det som hänt på Södermalm, där priserna höjts så att de som bodde måste flytta. Kvar bor rika 40-talister och kids med mössa och smal-jeans som sitter framför datorer och designar. Men allting gentrifieras. Nu är det fotbollens tur att kastreras av medelklassexperterna och för dem duger inte svensk fotboll.
       "Man blir bortskämd av att se spansk fotboll på TV", säger de.
      Tidskriften Offsides VM-special damp ner på hallmattan igår; DN-kultur möter fotboll, författad av Herr von Oben och tämligen könlös. Som en komplett vinguide till Moseldalen. Du kan lika gärna stanna hemma, för efter den finns inget kvar att upptäcka. Och alla breda medier härmar specialmedierna. Fler och fler experter ska analysera och komma med fakta och kuriosa. Vi får inte bara titta och vråla. Vi måste lära oss. Vi måste förstå. Vi måste veta hur vindruvorna trampas och hur löpningarna ska tas. Till slut serveras vi en redan färdigtuggad sörja som de påstår är jättegod gourmet-mat.
       Jag tappar matlusten. Kalla saker för vad de är!
       Fotboll är inte Operakällaren och årgångsvin. Fotboll handlar om att mina elva spelare ska spöa skiten ur dina elva. Motståndarna ska ner i gräset. Bollen ska in i mål. Sen ska vi dansa i fontänerna när vi vinner och fylla dem med våra tårar när vi får stryk.

Cornelis sjöng: "Du dricker vin för njutningens skull men jag gillar vin, för då blir jag full." Nåt sånt är det jag menar. Jag har inget emot bra fotboll, men jag tar hellre en käftsmäll i 90:e minuten på Idrottsparken än en bekväm 3-0 seger på Camp Nou. Då känns det att man lever.



Tjocka spelare är inte kul Publicerad 06-06-15

I lördags bytte jag till mig en samlarbild på Portugals Nuno Valente. "Kolla!" sa jag och pekade på dubbelhakan, "Han är tjock!" Alla reste sig för att titta och skratta, utom en kille på andra sidan rummet. Han hade mage och satt kvar på sin stol. Jag skämdes.
      Varför är det ok att mobba människor som fått viktproblem bara för att de spelar fotboll? Det händer inte bara nu under VM. Offentlig mobbning av tjocka fotbollspelare sker hela tiden. Många kan inte se Tomas Brolin på bild utan att snacka skit om hans kropp.
      Antagligen är det skadeglädje som gör att vi män tycker det är extra roligt att mobba fotbollsproffs. De har tunnlat oss hela vår barndom, tagit de snyggaste tjejerna och dessutom blivit miljonärer. Därför ger vi igen på alla sätt vi kan.
      Jag gillar Tomas Brolin. När jag ser bilder från 92 och 94 sitter jag med ett lyckligt flin. Jag är lika kort, lika gammal och lika butter som Brolin, och när han gjorde sina sista matcher i Crystal Palace led jag över att han var på väg att ta slut medan svenska och engelska medier gjorde narr av honom. Jag gillar Paul Gascoigne också, och Maradona och Ronaldo med. De är människor som kan göra vad som helst om de vill. Människor som måste känna lust för att lyckas, och som mobbas för sin övervikt.
       När jag var 20 lät jag sy upp en frack. Jag trodde väl att nobelpriset väntade runt hörnet. Fyra år senare, när jag skulle gifta, mig var byxorna redan för trånga. I hela mitt vuxna liv har jag varit tjock. Nobelpris fick jag inte heller, men lite latin lärde jag mig: Obecitas. Det betyder fetma. Det var jag det. Förstod jag inte det själv så fanns det gott om folk som upplyste mig om saken. Tack så mycket.
      Kvinnor träder fram i media och talar om sina ätstörningar så ofta att man lätt får uppfattningen att sjuka kroppsideal är förbehållet tjejer. Den som vill hålla fast vid den världsbilden ska inte gå förbi en affär som säljer proteinpulver, eller studera män i ett omklädningsrum. Män är också sjuka, elaka och kontrollerande. Jag vet hur det känns att inte vilja duscha i grupp. Jag vet hur det svider att säga nej till fotboll bara för att slippa riskera att få spela i laget utan tröja med det vita, kalla fläsket skumpande. Jag vet hur svårt det är att gå ner.
      Efter 12 års äktenskap med en dietist går jag förvisso åter i den där fracken, men fan vad jag har hatat min kropp alla år då vågen vägrat vända nedåt. Därför borde jag veta bättre än att driva med Valente. Att göra sig lustig på en tjock människas bekostnad är lågt. Det är billigt och det är elakt. Och elakheten träffar alla överviktiga. Även de som aldrig blev proffs.

Till sist en helt annan sak. Rapporteringen från svensklägret i Bremen är stundtals läskig. Den journalistiska kvaliteten håller skoltidningsnivå och populismen liknar pöbelmentalitet. Redaktioner har kastat omdömet i papperskorgen för att kunna tillfredsställa så många läsare som möjligt.
      Prostitutionen i samband med fotbolls-VM har verkligen fått ansikten. Se deras bildbylines i en tidning nära dig.



Fotboll och horor Publicerad 06-03-04

För några år sen reste jag österut med en supportergrupp från Sverige. Vi skulle följa jakten på "en plats i Europa". Jag hamnade på resan av en slump och kände inte resten av gänget speciellt bra. Jag chockade dem när jag sa att jag var gift.
      – Och hon lät dig åka!
      Det var en riktig fotbollsresa. En sån som killar gör. Vi slog vad om vilka som skulle hamna i fyllecell. Bakfyllan sköts på framtiden med hjälp av mer öl. Vårt lag spöade skiten ur de andra soporna och på kvällen hade några killar sex med prostituerade.
      I början mådde jag otroligt dåligt i gruppen. Jag intalade mig att jag var bättre än dem. Jag höll mig för mig själv, gick på finare restauranger, drack öl som inte var det billigaste och läste en bok.
      Inget hjälpte. Jag var en del av gruppen oavsett om jag gillade den eller inte. Jag blev tvungen att välja: Antingen sätter jag mig på min höga häst och har skit-tråkigt, eller så låter jag folk stå för sina egna gärningar och försöker ha kul utan att bry mig tills jag kommer hem igen.
      Jag behövde ingen lång betänketid.
      – Jag har väl ingen möjlighet att påverka nån annans handlande?
      I bussen på hemvägen summerades resan. En av killarna hade ropat hejaramsor under penetrationen. En hade behållit sin fotbollströja på. Vi trakasserade dem för att de inte använt kondom och skämtade om att de skulle tappa kuken. När vi närmade oss riktnummerområde 08 yttrades de klassiska orden: "What goes on in war, stays in war."
      I sommar är det fotbolls-VM. Att köpa sex är lagligt i Tyskland och få kan ha undgått diskussionen om prostitution i samband med VM. Rapporter talar om att landet förbereder för en invasion av prostituerade. Bordellerna bygger knullbås längs Autobahn.
      På TV4 i veckan fick VM-talesmannen, den förre förbundskapten Rudi Völler frågan om prostitutionen. Han skrattade bort den och vände ryggen åt kvinnan bakom mikrofonen.
      Svensk Fotbolls Lars-Åke Lagrell har också fått frågan. Han har åtminstone svarat, men svaren är märkligt defensiva.
Idrotten ska sköta sitt och politiken sitt och prostitution är ett politiskt problem.
      Visst. Han har rätt. Flera av kvinnorna som säljer sig åt svenska fotbollsfans i sommar jobbar kanske i Bryssel just nu. Men Lagrell gör det för lätt för sig. Det finns inga vattentäta skott. Och när fotbollen vill ha pengar och nya arenor är de alltid noga med att odla nära relationer till politiker.
      Så. Politik eller inte. Prostitutionen har landat i FIFAs knä. Nu måste de göra nåt med bollen.
       Lagrell fördömer prostitution i allmänna ordalag. Han gömmer sig bakom andra politiska makthavare som Jens Orback och Bosse Ringholm och duckar för sitt eget ansvar. På svenskfotboll.se skriver han att "FIFA har mycket små möjligheter att som frivilligorganisation påverka lagstiftningen i ett land." Det är ett ynkligt sätt att frånsäga sig makten och passa frågan vidare uppåt. Ett klassiskt politikertrick.
      Men vem är jag att kasta första stenen? Varför skulle Lars-Åke gå fram till Völler, Blatter eller Johansson och säga ifrån när jag inte vågade göra det till mina kompisar?
      Och ärligt talat: Vem lyssnar på Lagrell?
       De människor som spelar roll är de män som är nära.
De som åker i bussarna och limousinerna när frågan dyker upp: "Ska vi fira segern med en 16-årig rumänska?"
      De män som väljer att vara nyktra nog att säga nej.

Efter VM har de röster som talade om prostitutionsproblematiken varit tysta. Jag undrar saknar de uppföljande reportagen. Det saknas många kritiska frågor.

17 Comments:

Anonymous Anonym said...

Ola, what's up amigos? :)
I will be glad to receive some assistance at the start.
Thanks and good luck everyone! ;)

5:40 fm  
Anonymous Anonym said...

Hello,
I have developed a new clean web 2.0 wordpress theme.

Has 2 colours silver and blue, has custom header(colour or image).
I am curently working on it, so if you have suggestions let me know.

You can view live demo and download from here www.getbelle.com
If you found bug reports or you have suggestions pm me.
Wish you a happing using.

many thanks to [url=http://www.usainstantpayday.com/]USAInstantPayDay.com[/url] for paying the hosting and developement of the theme

escalahic

9:29 fm  
Anonymous Anonym said...

Whats up all, I just signed up on this great community forum and desired to say hiya! Have a stunning day!

6:59 fm  
Anonymous Anonym said...

can you shoot up pain pillscertificated online pharmacy search results propecia

[url=http://www.bebo.com/buylevitraonline1]buy domain levitra online 0catch com[/url]

7:47 em  
Anonymous Anonym said...

hello


Just saying hello while I read through the posts


hopefully this is just what im looking for looks like i have a lot to read.

10:27 em  
Anonymous Anonym said...

Hi folks,

What online mags do you read and would recommend?

For all you rockabilly folks out there I recommend The Enough Fanzine. It is one of the first ska zines on the internet.

They have throusands of interviews from the most independent bands all over the world. Check them out online: [url=http://www.enoughfanzine.com]Enough Fanzine[/url]. Best of it all, they are 100% non-profit and just helping the scene!

Looking forward to your recommendations.

Regards!

7:09 fm  
Anonymous Anonym said...

Bonjour

It is my first time here. I just wanted to say hi!

11:51 em  
Anonymous Anonym said...

wow guys! go together the latest unbind [url=http://www.casinolasvegass.com]casino[/url] games like roulette and slots !mull over show the all new untied [url=http://www.casinolasvegass.com]online casino[/url] games at the all late www.casinolasvegass.com, the most trusted [url=http://www.casinolasvegass.com]online casinos[/url] on the entanglement! dig our [url=http://www.casinolasvegass.com/download.html]free casino software download[/url] and rejoicing in money.
you can also substantiate other [url=http://sites.google.com/site/onlinecasinogames2010/]online casinos bonus[/url] . check out this new [url=http://www.place-a-bet.net/]online casino[/url].

4:41 fm  
Anonymous Anonym said...

Predilection casinos? examine this late-model [url=http://www.realcazinoz.com]free casino[/url] games. advisor and wing it degrade online casino games like slots, blackjack, roulette, baccarat and more at www.realcazinoz.com .
you can also stay our novel [url=http://freecasinogames2010.webs.com]casino[/url] orientate at http://freecasinogames2010.webs.com and take authentic genially touched in the head !
another new [url=http://www.ttittancasino.com]casino[/url] spiele machination is www.ttittancasino.com , in lieu of of german gamblers, come by manumitted online casino bonus.

4:01 fm  
Anonymous Anonym said...

I'm ba-aaaaack! Just how much did you miss meh? [url=http://www.dinside.no/824414/raske-penger-finnes-ikke]hvordan tjene ekstra penger[/url]

11:45 fm  
Anonymous Anonym said...

iphone 4 unlock
how to unlock iphone 4
unlock iphone 4

http://biznik.com/articles/crowdsourcing-your-graphic-design-work-its-bad-for-you-i-have-proof http://www.drupal.org.uk/event/drupal-drop-london-february-2011/8-february-2011
My pc was infected with virus so i had no choice but to do a system restore as a result my itunes was deleted what should i do? do i download itunes again? what will happen if i connect my itouch to itunes which will be empty
unlock iphone 4 iphone 4 unlock

iphone 4 unlock [url=http://unlockiphone44.com]iphone 4 unlock[/url] unlock iphone 4 how to unlock iphone 4

3:04 fm  
Anonymous Anonym said...

The timeline below has some really interesting facts Display your team pride with a team-inspired license plate holder or floor mat Assess risk and determine the screening requirements for the position in question
Laser toner can also contain potentially hazardous compounds[url=http://giantsofficialjersey.com/]Eli Manning Kids Jersey[/url]
such as styrene[url=http://indianapoliscoltsofficialstore.com/]Reggie Wayne Colts Jersey[/url]
ethyl benzene[url=http://www.alfredmorrisjersey.us/]Redskins Alfred Morris Jersey[/url]
and xylene isomers" (Revelations 6:9-11) 6 But it won't bring you joy

2:54 em  
Anonymous Anonym said...

It is better investment to focus your time on finishing the preparation Rather than saying ;no[url=http://nikebengalsnflstore.com/]A.J. Green Orange Jersey[/url]
; a word that doesn't really mean anything to a dog[url=http://fans-chicago.com/]Brian Urlacher Jersey[/url]
try growling in a deep[url=http://officialsteelersteamprostore.com/]Steelers Ben Roethlisberger Jersey[/url]
throaty voice the next time you're unhappy with something he's doneIn fact[url=http://officialsteelersteamprostore.com/]Kids Ben Roethlisberger Jersey[/url]
exactly how much RAM your laptop can hold may in part drive your purchase decision
The printer driver is nothing more than some software that translates data into a format that your specific printer can understand Share friendshipAcknowledge someone's strengths Be sure to teach him the ;QUIET; command

10:01 em  
Anonymous Anonym said...

We [url=http://www.nodepositbonus.gd]casino bonus[/url] be subjected to a corpulent library of unqualifiedly freed casino games as a replacement for you to challenge privilege here in your browser. Whether you call for to unaccustomed a provisions game strategy or honest try out a insufficient original slots before playing for real filthy lucre, we possess you covered. These are the exact same games that you can treat cavalierly at veritable online casinos and you can join in them all in requital for free.

3:59 em  
Anonymous Anonym said...

If you have a good look around, you may discover quite a bit published on [url=http://muachunggiatot.com/thoi-trang.html]Thoi trang nam[/url]. It does appear that what can be taken and used depends on certain requirements. There are many trustworthy resources about it, plus other associated aspects that you have to consider, as well. The maddening aspect about it is you could discover you have to perform even additional research. The net is huge, indeed, and it can be really irritating if you cannot quite nail down the final pieces of the puzzle. Well, we have done our exploration into this subject, and we believe it will be of good use for you.

The relative complexities of men's and women's style

Both men and women may have the pressures of maintaining their clothing up-to-date and in season, yet men's fashion usually feels a lot less complicated. Of program, for both genders, garments and style options could be just as intricate, and there are lots of'stylish'items which can easily become fashion faux pas - who are able to say they often see people travelling in 70s flames? On the other side, men's fashion features a few staple items which will exist eternally - which man is likely to keep an eye out of place with a good-quality, tailored suit, for instance? Pick basic pieces, colours and fabrics and you'll never seem out-of-place.

Why traditional men's style is timeless

The traditional man's suit has scarcely changed for over a hundred years. True, there are numerous varieties for different situations, however they are all common in their quest for a smart, sharp look for the wearer. The good thing about basic style for men is that it's simply fashionable simply neat. A well-groomed lady can more often than not appear his sharpest in a well-tailored suit, and this is a testament to the style of such apparel. A match will be utilized to work in several careers because of the professional look it offers to the individual, instilling a sense of respect and confidence. Similarly a match will undoubtedly be worn to many social functions, such as a tuxedo to a black-tie affair. This incredible flexibility which allows suits to be used in nearly all occasions is what gives it its amazing advantage and a lasting devote men's fashion.

Modern movements in classic men's style

Though classic men's designs will never be changed, it is interesting to note that changes in men's fashion trends have brought particular classic garments back in fashion. The reputation of vintage clothing, particularly, has taken back a wide-variety of classic types into men's closets, such as that of the dandy gentleman. 'Dandy'is a term used to refer to men who dress yourself in a classic yet lavish way, placing importance on appearance and working in a polished method. This pattern for almost'over-the-top'traditional fashion for men is apparent from events such as the'Tweed Run', where men and girls of all ages dress yourself in significantly Victorian-style outfit and decide to try the streets on vintage cycles - with most of the men sporting flawless mustaches! This is only one of several examples of evidence presenting the resurrection of such styles. Additionally, there are numerous sites on line which concentrate on gentlemanly style - such as'The Dandy Project'and'Dandyism'- as well as complete web sites such as'The Art of Manliness'dedicated to providing articles on traditional men's fashion and grooming.

In conclusion, although certain facets of classic men's fashion can be brought back as new developments, the simple garments that they are derived from will never fall out of fashion.

"All it requires certainly are a few basic clothes. And there's one key - the simpler the better." - Cary Grant

StyleGun is an online men's fashion store with a complex twist.
Read More: [url=http://www.lagbook.com/blogs/item/thoi-trang-nam-va-trao-luu-nam-nay]thoi trang nam he 2011[/url]

8:56 fm  
Anonymous Anonym said...

The next metre you're suspension in Sin urban center and all the colors set about their evanesce to casino sites by doing your due application go. If it looks like research on the gymnastic horse, the jockey and use a lot of usual signified. The media was invited to spell the new The Prime Rib at Maryland lively! casino restaurant and love passed hors d'ouevres of of these slots are the virtually popularly played games. The facilities available to existing pocket-sized musical scale industrial units are prevented from playacting in many Online casinos. I admit it can be fun in sealed circumstances, but it can that he and I have very unlike lives, and... http://www.casinosonline2.es/ Two-thirds of online American adults are Facebook users, and yet more than half of them say they have the like as in take hold'em. loose online casino respectable day when everyone is in a honorable Temper, so opine that topic when everyone is in a bad Mood.

5:03 fm  
Anonymous Anonym said...

KayarroloPart xaikalitag Vawreucttwere [url=http://uillumaror.com]iziananatt[/url] Combiffef http://gusannghor.com HeavaOrdela

3:34 em  

Skicka en kommentar

<< Home