måndag, februari 05, 2007

Mera majo

Majonnäsfrågor engagerar. En brevskrivare anlägger ett klassperspektiv på korvtillbehören. Det är nästan lite otäck läsning och just därför listar jag:
3 saker att undvika i korvkiosken när du vill visa att du minsann är bättre än andra

3. räksallad - bättre folk undviker fett, fråga gärna om det finns färska räkor, det gör det inte, men se till att folk i kön hör dig.
2. majonnäsgurka/gurkmajonnäs - verkar vara ett riktigt lågstatuskorvtillbehör.
1. ketchup - en hårt kramad sommarpratare, skicklig skribent och hyllad människovän skrev i DN för bara nåt år sen en insändare-från-östermalmosande artikel mot Ketchup. Sky alltså det som pesten.

Ännu återstår frågan om vilken rätt som har lägst/resp högst status i korvkiosken.

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Mustafa Can? Skulle inte förvåna mig ett dugg om han skrev nåt sånt...

Jag älskar räksallad. Strips med räksallad är hur gott som helst när man är sugen på det. Precis som att mozarella rolls från Di Palos i NY är hur gott som helst när man är sugen på det. :)

Vad som smäller högst om man vara fin i kanten skiter jag i, jag vill fan inte vara fin i kanten på det sättet.

7:12 em  
Anonymous Anonym said...

Korvkiosk är för oss som VANDRAR livets väg. De som susar förbi i limousin skiter nog i Korvkjosken...

10:17 fm  
Blogger HB said...

Högst status: Kokt med bröd, stark senap, pucko.
Allt annat är nymodigt sosse-sverige skit. Faktum är att man inte ens borde frekventera korvkiosker som serverar något annat. I den bästa av världar består menyn endast av kokt korv, stark senap och pucko.
så att man bara kan glida upp till korvnasaren, nicka och får sin korv i handen, lämnar en tia, nicka igen och går sedan tyst mumsande därifrån.

12:22 em  

Skicka en kommentar

<< Home