torsdag, januari 25, 2007

Gammal är äldst

Vad är det som säger att Lennart Johansson är bäst i Europa på att leda Uefa? Borde det inte finnas någon som är bättre lämpad på hela denna folkrika kontinent? Samtidigt som det är skönt att det finns någon plats i samhället där äldre människor respekteras, är det ett tecken på den konservatism och politisering som präglar fotbollen. Efter Islam och Katolska kyrkan måste Fotbollen ligga i topp på listan över gubbstyrda konservativa rörelser.

Gamla fotbollsgubbar är Sveriges grej just nu. Larsson och Johansson.

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Problemet är att den enda motståndaren backas upp av en FIFA-president som oftare anknyts till korruption än de insatser han genomfört för fotbollen. Jag backar Platinis förslag om en mer rättvis fördelning av platser i Champions League, men problemet med G14 kvarstår ju. Lennart Johansson kan ju ställas som ansvarig för att utvecklingen inom europeisk fotboll gått den väg som den gjort, men frågan är om någon annan är kapabel att vända den negativa trenden. Kanske är det en bättre väg att "pröva och se".

2:08 em  
Blogger xx xx said...

Intressant. Ville väcka frågan. Det går ju knappast dåligt för Europeisk fotboll resultatmässigt. Frågan är vem som gynnas mest. De rikaste eller de flesta?
Om alternativen bara är två så brukar trygghet vinna. Men kanske borde det finnas fler alternativ? Jag vet inte. Jag är ändå stolt över både Johansson och Larsson.

7:10 em  
Anonymous Anonym said...

En pamp är en pamp och där har vi Lennart Johansson. Så viktig kan han inte vara för den eurpeiska fotbollen att han är oersätterlig vid snart 80 års ålder. Platteni är knappast ett alternativ, då han äter ur de korrumperanders händer. Prolemet är allts att det inte finns fullgoda alternativ, vare sig för ny- eller omval.

11:59 fm  

Skicka en kommentar

<< Home