lördag, maj 05, 2007

Regler vid inkast

Nu hände det igen. En AIK-are (i detta fallet) ligger och vrider sig på planen. AIK har bollen och spelar ut den över linjen för att få in läkare. Motståndarna tar inkastet och fortsätter spela. Dvs de spelar inte bollen tillbaka till AIK. Publiken är vansinnig. Att Råsundas publik är vansinnig är inget nytt, men för helvetes jävlar: sluta nu! Spelarna ligger ju hela tiden. Låt domaren sköta saken eller låt mig bestämma reglerna:
1. om ett lag spelar ut bollen när en egen spelare ligger får laget skylla sig själva: gör som HeIF mot AIK, fortsätt spela!
2. om ett lag spelar ut bollen för att en motståndare ska få hjälp: kasta tillbaka bollen, om du vill vara sportslig.

Etiketter:

3 Comments:

Blogger Daniel said...

Tillägg: Gnäll inte (oavsett om du är spelare eller publik) om motståndarna inte spelar ut bollen för att en av dina spelare ligger. Du vet ändå att han/hon inte håller på att dö. (Och om han/hon håller på att dö ska läkarna ändå rusa dit oavsett var bollen befinner sig.)

---
I någon match jag såg (minns tyvärr inte vilken) låg en spelare utanför planen och hade ont. Såväl hans medspelare som hemmapubliken blev helt vansinniga när motståndarna inte spelade ut bollen ...

12:16 em  
Blogger Daniel said...

Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

2:28 em  
Blogger Daniel said...

Nu minns jag vilken. Det var i matchen Real Madrid - Sevilla 2007-05-06, ännu inte spelad när jag skrev det. (Han föll framför fötterna på sina potentiella sjukvårdare. Ändå skulle bollen nödvändigtvis ut ur spel.)

2:29 em  

Skicka en kommentar

<< Home