lördag, december 09, 2006

Beskatta dom!

Gick på stan idag. Inne i city alltså. Ni vet de där gatorna runt Stureplan och NK. Passerade även Gallerian. Jag är glad att jag är tillbaka utanför tullarna igen.
     Jag betalade 20 kronor per timma för att INTE köra bilen i stan. Men alla jag mötte gick runt med sitt sprättiga beteende, sin otrevliga blick och sina för dyra kläder utan att betala ett skit i straffavgift eller skatt. Folk har vant sig vid att deras beteende ska var gratis. Så kan det inte fortsätta. Följande straffskatter bör snarast tas upp till folkomröstning.
1. Sprättskatt. Killar med för dyra kläder som går runt och sprätter i city bör erlägga avgift. Kombineras med frisyrgeleskatt. Det ser för jävligt ut och det stör stadsbilden. De måste börja betala för detta.
2. Hattskatt. Män över 40 som bär hatt och jeans måste betala. De kör ofta stadsjeep och bör egentligen förbjudas.
3. Tråkighetsskatt. Människor som glor nedlåtande på dig på grund av att du tilltalar dem vänligt måste straffas. Vi vill inte se dem på stan. Jag föreslår att de måste betala 500:- för att gå på gator eller i affärer. Det skulle gälla 90% av Stockholms invånare.
4. Duffelskatt.
5. Skatt på föräldrar. Att inte trösta ett barn som skriker ska vara bötesbelagt och att ta med sig ovilliga bebisar på restaurang ska kosta. Förälder som pratar högt med sitt barn i mataffären i syfte att demonstrera för alla andra vilken duktig förälder han eller hon är och vilken fin dialog man har med sitt barn ska gripas av polis och dömas till dagsböter enligt lagen om olämpligt och jävligt bajsnödigt uppträdande.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Ha ha ha. Det här var roligt att läsa för en beige boråsare.

9:36 em  
Anonymous Anonym said...

Och en go göteborgare.

12:44 em  

Skicka en kommentar

<< Home