torsdag, december 21, 2006

Malin Moström

Malin Moström lägger av med fotbollen. Hon ska bli fastighetsmäklare. Sälja villor i Umeå. Det faller en tår nerför min kind.
      Malin Moström var en underbar spelare. Den typ av spelare man vill ha i alla lag. Hon utstrålade det lugn, den kompetens och den inställning som kännetecknar en kapten. Den typ av person du tyr dig till om du sitter på ett sjunkande skepp eftersom du vet att så länge hon är där så finns det hopp. Med henne på planen kan du inte ge upp.

TV-sporten visade ett inslag på tre minuter. Sedan återgick de till sitt vanliga recept: tjejer till musik och ishockey.Jag var förvånad över att de inte visade något från Uniteds träningsanläggning eller några klipp när Henke säger sina meningslösa floskler. Antagligen sparar de dem till en tvåtimmars dokumentär i mellandagarna. Eller en speciell Henkekrönika till nyår. Med musik av Vangelis och klipp i slowmotion.

Antagligen är det inte någon idé att försöka övertala henne att fortsätta. Till skillnad från Henke -jag fryser om benen, gnäller och ändrar mig hela tiden- är hon nog tyvärr en sån som står för sitt ord.
      Umeå IK ska aldrig mer använda tröja nummer 6. Att fridlysa tröjor är något man ofta pratar om bland fans, men det är en åtgärd man inte ska låta devalveras genom att använda för ofta. I det här fallet är det helt rätt.
      Tack Malin Moström. Vi kommer att sakna dig.